Najpogostejša vaša vprašanja in naši odgovori za različne situacije v aktualnih razmerah širjenja koronavirusa – registracija vozila, zavarovanje leasinga, težave s plačevanjem ipd.

V GB Leasing tudi skrbno spremljamo vaša najpogostejša vprašanja in dileme, odgovore pa bomo sproti objavljali na naši spletni strani in na družbenih omrežjih.

 

Kakšen je vaš delovni čas? Ste ga prilagodili oziroma ali so poslovalnice odprte?
GB Leasing odgovor: Seveda. Delovni čas naših poslovnih enot smo prilagodili. Pred obiskom enote se morate za obisk nujno dogovoriti. Prilagojen delovni čas je objavljen na naši spletni strani (povezava na prilagojen delovni čas).

 

V teh dneh mi zapade v plačilo zadnji obrok. Ali bom prejel izjavo o poplačilu vozila? 
GB Leasing odgovor: Da. V kolikor se vam sedaj izteka pogodba, zadnji obrok kar plačajte in po pošti boste prejeli “Izjavo o poplačilu”, s to izjavo lahko na registracijskih centrov naredite odjavo in prijavo vozila na svoje ime. Izjavo vam pošljemo po pošti. Center za registracijo bo potreboval za odjavo vozila originalno izjavo.

 

V teh dneh bi želel poplačati leasing in s tem predčasno zaključiti pogodbo. Ali ga lahko v celoti poplačam? 
GB Leasing odgovor: Da. V kolikor bi želeli predčasno zaključiti pogodbo. Je poplačilo možno. Na elektronski naslov info@gb-leasing.si nam pošljite prošnjo za ponudbo za predčasni odkup. Po poplačilu boste po pošti prejeli “Izjavo o poplačilu”, s katero lahko na registracijskem centru naredite odjavo in prijavo vozila na svoje ime.  Izjavo pošljemo po pošti.

 

Sem vaš leasingojemalec in mi je potekla registracija in zavarovanje vozila pred 16.3.2020. Kako naj ravnam, saj so bili do 20.4. vsi centri za registracijo vozila zaprti?
GB Leasing odgovor: Da. Vlada je sprejela odlog, da se vsi registracijski centri zaprejo do 19.4.2020. Nato so sprejeli nov odlog, s katerim so se v ponedeljek 20.4.2020 odprli registracijski centri. V kolikor vam je registracija potekla v tem času, morate v 30ih dneh (od poteka)opraviti registracijo vozila in nam na elektronski naslov zavarovanja@gb-leasing.si poslati dokazila opravljeni registraciji vozila (prometno dovoljenje in zavarovalna polica).

 

Pred nekaj tedni sem sklenil leasing pogodbo, vozilo sem že prevzel in registriral. Prvi obrok mi je zapadel v plačilo 8. aprila 2020 ali 18. aprila 2020. Ali moram obrok plačati?
GB Leasing Odgovor: Da. Seveda. Obrok morate poravnati. Vaša pogodba je veljavna in tako vam ste obvezani plačevati tudi obroke.

 

Prejel sem opomin leasing hiše, da nisem registriral in zavaroval vozila. Registracijo sem sicer opravil. Kaj naj naredim?
GB Leasing odgovor: Dokazila (kopija prometnega dovoljenja in zavarovalne police) o tem, da ste registracijo opravili nam pošljite na elektronski naslov zavarovanja@gb-leasing.si. V kolikor nimate te možnosti, nam pošljite dokazila po klasični pošti na naslov: GB Leasing d.o.o., Dunajska cesta 152, 1000 Ljubljana.

 

Sem vaš leasingojemalec in običajno sem vozilo zavaroval po generalni zavarovalni polici, ki ste mi jo pripravili vi. Kaj sedaj? Ali lahko sklenem zavarovanje tudi sedaj? Obvestilo o poteku zavarovanja, ponudbo za sklenitev novega zavarovanja in obrazec za sklenitev zavarovanja sem sicer že prejel.
GB Leasing odgovor: Seveda. Zavarovanje lahko sklenemo. Izpolnite obrazec za sklenitev zavarovanja in nam ga pošljite na elektronski naslov zavarovanja@gb-leasing.si. V kolikor nimate te možnosti, nam pošljite obrazec po klasični pošti na naslov: GB Leasing d.o.o., Dunajska cesta 152, 1000 Ljubljana.

 

Sem vaš leasingojemalec in običajno sem vozilo zavaroval po generalni zavarovalni polici, ki ste mi jo pripravili vi. Kaj sedaj? Ali lahko sklenem zavarovanje tudi sedaj? Obvestilo o poteku zavarovanja, ponudbo za sklenitev novega zavarovanja in obrazec za sklenitev zavarovanja sem sicer nisem prejel.
GB Leasing odgovor: Seveda. Zavarovanje lahko sklenemo. Pošljite nam elektronsko pismo na naslov zavarovanja@gb-leasing.si ali nas pokličite v delovnem času (prilagojen delovni čas). Poslali vam bomo obrazec za sklenitev zavarovanja, ki nam ga boste izpolnjenega poslali nazaj. Mi pa vam bomo na elektronski naslov in po klasični pošti poslali novo zavarovalno polico z veljavnostjo od dneva poteka registracije.

 

Ali lahko odjavim vozilo iz prometa, ker ga ne potrebujem oziroma ga ne uporabljam?
GB Leasing odgovor: Vozila v času trajanja pogodbe ne smete odjaviti iz prometa ali prekiniti zavarovanja, saj to pomeni hudo kršitev pogodbenih obveznosti. To pomeni takojšnjo razdrtje pogodbenega razmerja, kar pomeni, da morate vozilo v celoti poravnati.

 

Sem vaš leasingojemalec. Leasing sem sklenil kot fizična oseba / pravna oseba in sem do sedaj svoje obveznosti redno plačeval. Zaradi nastale situacije pričakujem zmanjšanje osebnih dohodkov. Kaj mi svetujete? Kako lahko to situacijo rešimo? Lahko zamaknete plačila obrokov?
GB Leasing odgovor: V GB Leasing se prilagajamo razmeram v državi in smo za vse , ki so se znašli v položaju oteženega plačevanja obrokov, pripravili vloge za odlog plačil.  Seznam potrebne dokumentacije je naveden na vsaki posamezni vlogi. Zamik plačil je možen le za za obroke, ki bodo zapadli v prihodnosti. Več o tem…

 

V kolikor se vam zastavalja dodatno vprašanje, na katerega zgoraj niste dobili odgovora, nam vprašanje pošljite na info@gb-leasing.si.

 Ljubljana, 23.3.2020