Najpogostejša vaša vprašanja in naši odgovori za različne situacije v aktualnih razmerah širjenja koronavirusa – registracija vozila, zavarovanje leasinga, težave s plačevanjem ipd.

V GB Leasing tudi skrbno spremljamo vaša najpogostejša vprašanja in dileme, odgovore pa bomo sproti objavljali na naši spletni strani in na družbenih omrežjih.

 

Kakšen je vaš delovni čas? Ste ga prilagodili oziroma ali so poslovalnice odprte?
GB Leasing odgovor: Seveda. Delovni čas naših poslovnih enot smo prilagodili. Pred obiskom enote se morate za obisk nujno dogovoriti. Prilagojen delovni čas je objavljen na naši spletni strani (povezava na prilagojen delovni čas).

 

V teh dneh mi zapade v plačilo zadnji obrok. Ali bom prejel izjavo o poplačilu vozila? 
GB Leasing odgovor: Da. V kolikor se vam sedaj izteka pogodba, zadnji obrok kar plačajte in po pošti boste prejeli “Izjavo o poplačilu”, s katero boste po odprtuju registracijskih centrov naredili odjavo in prijavo vozila na svoje ime. Izjavo pošljemo po pošti in elektronski pošti.

 

V teh dneh bi želel poplačati leasing in s tem predčasno zaključiti pogodbo. Ali ga lahko v celoti poplačam? 
GB Leasing odgovor: Da. V kolikor bi želeli predčasno zaključiti pogodbo. Je poplačilo možno. Na elektronski naslov info@gb-leasing.si nam pošljite prošnjo za ponudbo za predčasni odkup. Po poplačilu boste po pošti prejeli “Izjavo o poplačilu”, s katero boste po odprtuju registracijskih centrov naredili odjavo in prijavo vozila na svoje ime.  Izjavo pošljemo po pošti in elektronski pošti.

 

Sem vaš leasingojemalec in mi je potekla registracija in zavarovanje vozila pred 16.3.2020. Kako naj ravnam, saj so vsi centri za registracijo vozila zaprti?
GB Leasing odgovor: Da. Vlada je sprejela odlog, da se vsi registracijski centri zaprejo do 16.4.2020. Vozila sedaj ne morete registrirati. Vašemu vozilu je potekla registracija, zato vam njegovo uporabo odstvetujemo, saj vozilo ni zavarovano in v primeru nezgode boste škodo v celoti krili sami.

 

Sem vaš leasingojemalec in mi registracija vozila poteče v obdobju do 16.4.2020, torej v času veljavnosti odloka Vlade RS. Kako naj ravnam, saj so vsi centri za registracijo vozila zaprti?
GB Leasing odgovor: Da. Vlada je sprejela odlog, da se vsi registracijski centri zaprejo do 16.4.2020. Vozila sedaj ne morete registrirati. Registracija in zavarovanje vozila se avtomatsko podaljša za obdobje enega meseca.

 

Pred nekaj tedni sem sklenil leasing pogodbo, vozilo sem že prevzel in registriral. Prvi obrok mi zapade v plačilo 8. aprila 2020. Ali moram obrok plačati?
GB Leasing Odgovor: Da. Seveda. Obrok morate poravnati. Vaša pogodba je veljavna in tako vam ste obvezani plačevati tudi obroke.

 

Prejel sem opomin leasing hiše, da nisem registriral in zavaroval vozila. Registracijo sem sicer opravil. Kaj naj naredim?
GB Leasing odgovor: Dokazila (kopija prometnega dovoljenja in zavarovalne police) o tem, da ste registracijo opravili nam pošljite na elektronski naslov zavarovanja@gb-leasing.si. V kolikor nimate te možnosti, nam pošljite dokazila po klasični pošti na naslov: GB Leasing d.o.o., Dunajska cesta 152, 1000 Ljubljana.

 

Sem vaš leasingojemalec in običajno sem vozilo zavaroval po generalni zavarovalni polici, ki ste mi jo pripravili vi. Kaj sedaj? Ali lahko sklenem zavarovanje tudi sedaj? Obvestilo o poteku zavarovanja, ponudbo za sklenitev novega zavarovanja in obrazec za sklenitev zavarovanja sem sicer že prejel.
GB Leasing odgovor: Seveda. Zavarovanje lahko sklenemo. Izpolnite obrazec za sklenitev zavarovanja in nam ga pošljite na elektronski naslov zavarovanja@gb-leasing.si. V kolikor nimate te možnosti, nam pošljite obrazec po klasični pošti na naslov: GB Leasing d.o.o., Dunajska cesta 152, 1000 Ljubljana.

 

Sem vaš leasingojemalec in običajno sem vozilo zavaroval po generalni zavarovalni polici, ki ste mi jo pripravili vi. Kaj sedaj? Ali lahko sklenem zavarovanje tudi sedaj? Obvestilo o poteku zavarovanja, ponudbo za sklenitev novega zavarovanja in obrazec za sklenitev zavarovanja sem sicer nisem prejel.
GB Leasing odgovor: Seveda. Zavarovanje lahko sklenemo. Pošljite nam elektronsko pismo na naslov zavarovanja@gb-leasing.si ali nas pokličite v delovnem času (prilagojen delovni čas). Poslali vam bomo obrazec za sklenitev zavarovanja, ki nam ga boste izpolnjenega poslali nazaj. Mi pa vam bomo na elektronski naslov in po klasični pošti poslali novo zavarovalno polico z veljavnostjo od dneva poteka registracije.

 

Ali lahko odjavim vozilo iz prometa, ker ga ne potrebujem oziroma ga ne uporabljam?
GB Leasing odgovor: Vozila v času trajanja pogodbe ne smete odjaviti iz prometa ali prekiniti zavarovanja, saj to pomeni hudo kršitev pogodbenih obveznosti. To pomeni takojšnjo razdrtje pogodbenega razmerja, kar pomeni, da morate vozilo v celoti poravnati. Poleg tega so trenutno registracijski centri zaprti in odjava vozila niti ni možna.

 

Sem vaš leasingojemalec. Leasing sem sklenil kot fizična oseba / pravna oseba in sem do sedaj svoje obveznosti redno plačeval. Zaradi nastale situacije pričakujem zmanjšanje osebnih dohodkov. Kaj mi svetujete? Kako lahko to situacijo rešimo? Lahko zamaknete plačila obrokov?
GB Leasing odgovor: V GB Leasing se prilagajamo razmeram v državi in smo za vse , ki so se znašli v položaju oteženega plačevanja obrokov, pripravili vloge za odlog plačil.  Seznam potrebne dokumentacije je naveden na vsaki posamezni vlogi. Zamik plačil je možen le za za obroke, ki bodo zapadli v prihodnosti. Več o tem…

 

V kolikor se vam zastavalja dodatno vprašanje, na katerega zgoraj niste dobili odgovora, nam vprašanje pošljite na info@gb-leasing.si.

 Ljubljana, 23.3.2020