Splošni pogoji uporabe spletnega mesta

Nahajate se na spletnem mestu družbe GB Leasing d.o.o. (www.gb-leasing.si). Vaš dostop do tega spletnega mesta in njegovo uporabo urejajo ti splošni pogoji. Z vstopom na spletno mesto potrjujete, da ste z njimi seznanjeni, da z njimi soglašate ter da vas določbe teh splošnih pogojev zavezujejo. GB Leasing si pridržuje pravico, da te splošne pogoje brez obvestila spremeni ali dopolni.

Vse podatke in informacije, objavljene na spletnem mestu GB Leasing, je treba pred uporabo obvezno preveriti pri naših bančnih delavcih. GB Leasing pravilnosti in točnosti teh podatkov namenja veliko pozornosti in jih redno preverja ter ažurira, ker pa se ti lahko spremenijo tudi v obdobju med dvema ažuriranjema, GB Leasing za njihovo ažurnost in točnost ne prevzema nobene odgovornosti, prav tako pa ne daje nikakršnih garancij za celovitost ali pravilno interpretacijo posredovanih informacij. Enako velja tudi za vse druge spletne strani, ki so lahko dostopne preko hipertekstovnih povezav. Zveze s tovrstnimi stranmi vzpostavljate na lastno odgovornost, saj GB Leasing zanje odgovornosti ne prevzema.

Podatki na spletnem mestu so zgolj informativne narave, zato GB Leasing ne prevzema odgovornosti za morebitne napake v vsebini ter pravilnosti in točnosti objavljenih podatkov, do katerih je morebiti prišlo zaradi časovnih neusklajenosti, napak pri vnosu ali drugih nepredvidljivih vzrokov. Vsebine, ki so objavljene na tem spletnem mestu ali povezanih spletnih straneh, torej lahko vsebujejo netočnosti, tipkovne, slovnične ali tipografske napake. GB Leasing lastno odgovornost zanje izrecno izključuje.

GB Leasing vsebin spletnega mesta ni zavezan posodabljati, jih pa lahko kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni.  GB Leasing si tako pridržuje pravico do spreminjanja in dopolnjevanja vsebin.

Namen vsebin, ki so vam dostopne na spletnem mestu, ni v posredovanju nasvetov ali priporočil v zvezi s finančnimi in podobnimi odločitvami, saj zgolj podatki na spletnih straneh in/ali njihovi deli sami po sebi niso zadostna osnova za njihovo oblikovanje.

Vsa obvestila za javnost in druga gradiva, predstavljena na spletnem mestu, so bila, kolikor je znano GB Leasingu, aktualna in točna ob njihovi objavi. Vendar pa lahko takšna informacija sčasoma zastari, zato se ne smete zanašati na dolgoročno točnost katerega koli gradiva po datumu objave. GB Leasing ne prevzema odgovornosti za posodabljanje informacij, ki jih vsebuje katero koli tovrstno gradivo. Vsi uporabniki morajo pozorno preveriti datum objave gradiva na spletnem mestu.

To spletno mesto je intelektualna lastnina GB Leasinga. Vse informacije, podatki, produkti in opisi storitev ter druga vsebina, vključno z vsemi računalniškimi programi, ki so na voljo na spletnem mestu, so zaščiteni z avtorskimi pravicami. Uporabniki jih ne smete spreminjati, kopirati, distribuirati, prenašati, prikazovati, objavljati, prodajati, licencirati, preoblikovati v izvedene produkte ali uporabljati za komercialne ali javne namene.

Slike oseb, predmetov, krajev in druge slike, prikazane na spletnem mestu, so last GB Leasinga ali pa so objavljene z dovoljenjem lastnika. Kakršna koli uporaba teh slik, brez pisnega dovoljenja lastnika, je prepovedana in predstavlja kršitev avtorskih pravic ali drugih pravic intelektualne lastnine ali predpisov o varstvu osebnih podatkov.

Blagovne znamke, logotipi in storitvene znamke (zaščitni znaki), ki so prikazani na spletnem mestu, so last GB Leasinga ali tretjih oseb. Uporabniki jih brez pisnega dovoljenja GB Leasinga oziroma lastnika zaščitnih znakov ne smete uporabljati. Vloge z obrazložitvijo namena uporabe podatkov s tega naslova pošljite na naslov: GB Leasing d.o.o., Dunajska cesta 152, 1000 Ljubljana, T: 01 565 99 00, E: urska.simonic@gb-leasing.si.

Dostop do (z geslom) zaščitenih področij na spletnem mestu in njihova uporaba je dovoljena samo pooblaščenim uporabnikom. Proti nepooblaščenim uporabnikom, ki poskušajo dostopati do teh področij spletnega mesta, se lahko sproži sodni pregon.

GB Leasing si pridržujejo pravico, da se v primeru kršenja teh splošnih pogojev posluži vseh pravnih sredstev in pravic, vključno s pravico do blokiranja dostopa do spletnega mesta z določenega spletnega naslova.

Podatki, posredovani prek spletnega mesta

Kot uporabnik spletne strani družbe GB Leasing, njenih pristajalnih strani in podstrani imate med drugim možnost, da prek izpolnjenih predpripravljenih spletnih obrazcev od družbe pridobite izbrane (dodatne) informacije ali pojasnila, se dogovorite za sestanek ali pa družbi prek spletnega obrazca naročite, da v naprej pripravi dokumentacijo, ki je potrebna za kasnejšo uporabo izbrane storitve.

Z oddajo izpolnjenega spletnega obrazca soglašate, da družba tako pridobljene podatke obdeluje in hrani za namene izpolnjevanja obveznosti do svojih strank ter morebitnega poročanja nadzornim organom, ki nadzorujejo poslovanje družbe. GB Leasing se zavezuje vse pridobljene podatke hraniti, varovati in obdelovati v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l.RS 94/2007).

Povsod, kjer je to naznačeno (običajno na dnu spletne strani), s strinjanjem s pogoji uporabe in določili potrjujete, da ste prebrali predstavljene splošne pogoje, dodatne pogoje in vzorce pogodb za naročene produkte in storitve ter da jih v celoti sprejemate. Prosimo vas in vam priporočamo, da dokumente skrbno preberete.

Z vnosom elektronskega naslova in potrditvijo podatkov se strinjate z uporabo osebnih podatkov za zbiranje baze podatkov za namene trženja, pošiljanje ponudb, promocijskega gradiva in vabil na dogodke ter telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje, do vašega morebitnega pisnega preklica. Seznanjeni ste, da se lahko iz sistema dobivanja sporočil kadarkoli izpišete z e-sporočilom na naslov info@gb-leasing.si ali na e-naslov, ki je v ta namen naznačen na samem sporočilu. Družba se zavezuje, da bo hranila, obdelovala in varovala tako pridobljene osebne podatke v skladu z ZVOP-1. Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Politika piškotkov

Spletni piškotki (v nadaljevanju: piškotki) so majhne datoteke, ki jih med obiskom spletnega mesta strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku, ta pa jih nato naloži na uporabnikovo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon), s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta.

Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko podatka o naslovu internetnega protokola (IP) omogočajo predvsem analizo pogostosti in vsebine brskanja po spletnem mestu ter nekaterih vedenjskih vzorcev uporabnika (npr. uporabnikova zanimanja, navade, vedenje, izbire, nastavitve).

Ponudnik GB Leasing na spletnem mestu www.gb-leasing.si uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča izbranim tretjim osebam, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t. i. piškotki tretjih). Uporabnik s podajo soglasja za uporabo piškotkov daje soglasje ponudniku GB Leasing in tretjim osebam (Google, Google Analytics).

Uporabljeni piškotki so naslednji:

  • Osnovni: Ti piškotki so nujni za pravilno delovanje spletnega mesta. Brez teh piškotkov ni mogoče nuditi zahtevanih storitev.
  • Funkcionalni: Ti piškotki niso osnovni, vendar jih uporabljamo, ker omogočajo različne koristne funkcije na spletnem mestu
  • Drugi piškotki: Piškotki tretjih ponudnikov na primer Google, YouTube, Facebook itd., niso pod našim nadzorom. Ti piškotki se odložijo v primeru, da si ogledate določene vsebine spletnega mesta.
  • Analitični: Ti piškotki se uporabljajo za sledenje spletnim statistikam in dejavnosti obiskovalcev na spletnem mestu.
  • Oglaševalski: Ti piškotki se uporabljajo za zagotavljanje prikaza oglasov, ki so primerni za vas in vaše interese.

S podajo soglasja v piškotke se uporabnik strinja s shranjevanjem piškotkov in dostopom do piškotkov (oz. podatkov, pridobljenih s piškotki), že shranjenih v uporabnikovi napravi.

Uporabnik lahko o tem, ali in katere piškotke lahko upravljavci oziroma ponudniki namestijo na njegovo opremo, odloči tudi z ustreznimi nastavitvami v svojem spletnem brskalniku. Spremembo nastavitev piškotkov lahko uredi s klikom na “Spremeni nastavitve piškotkov”, ki se nahaja v nogi vsake strani oz. podstrani na spletnem mestu GB Leasing.